A benzin és a dízelárak árát a tisztességes kereskedelem (OFT) hivatala vizsgálja meg
A benzinárak 38 százalékkal emelkedtek 2007. június és 2012. június között. Míg a dízelárak 43 % -kal növekedtek ugyanabban az időszakban.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A versenyfigyelő nyilatkozata elmondta: „A szivattyú áraival kapcsolatos folyamatos nyilvános kérdések fényében az OFT meg akarja határozni, hogy vannak -e olyan versenyproblémák, amelyekkel az ágazatban képes megoldani. Felhívja az iparágot, a gépjármű -csoportokat és a fogyasztói testületeket, hogy nyújtsanak be információkat. ”
Az OFT TORMED CAR Express szóvivője az egyik alapvető kérdés, amelyre összpontosítana, a „Rocket and Feather” árazás – a szivattyú árainak tendenciája, mint egy rakéta, amikor az olaj ára emelkedik, de úgy esik, mint egy toll, mint egy toll Amikor lemennek.
De megvizsgálja azt is, hogy a szupermarketek milyen hatást gyakoroltak az ágazatra, a nyersolaj -árak beszámolásának módját, és hogy az olajtársaságok kedvező bánásmódban részesülnek -e a közvetlenül a birtokukban lévő előfeltételek számára.
Az üzemanyagárak egyik aspektusa, amelyet a gyakran nem fogja figyelembe venni, az adózás.
A következő hat hetet a különféle csoportok bizonyítékainak gyűjtésével és értékelésével tölti el, mielőtt januárban közzéteszi a megállapításait.
Mit gondolsz, mit von le a NURT vizsgálata? Túl sokáig várt az őrség, hogy fellépjen az üzemanyagárakon? És lehet -e bármilyen üzemanyagár -vizsgálat hatályba lépni anélkül, hogy független felülvizsgálat nélkül, mennyire igaz az adózás szintje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.