Egy brit cég bebizonyította, hogy mit állít a világ első elektromos jármű (EV) töltője a hidrogén üzemanyagcellás technológián alapuló.
A Surrey-alapú AFC Energy CH2ARGE hidrogénüzemű gyors töltők képesek egy órán belül átlagosan 80 % -os EV-kapacitást tölteni, mindezt anélkül, hogy a nemzeti hálózatba kellene lépniük.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

• A legjobb elektromos autók, amelyeket most vásárolhat
A CH2ARGE rendszert használó EV-tulajdonosok csak egy hagyományos megjelenésű elektromos autó töltőt látnának, amelynek nagy részét a háttérben rejtik el. A töltők hidrogénjét tartályhajón keresztül szállítják és a töltőállomáson tárolják a helyszíni tartályokban, mielőtt egy hidrogén üzemanyagcellával villamos energiává alakítják.
Az üzemanyagcella által generált villamos energiát ezután 40 kW -os akkumulátorba táplálják, amelyből az EV tulajdonosai felhívják az autójukat. Mindegyik CH2ARGE egység két EV töltési pontot tartalmaz, amelyek képesek körülbelül 140 teljes töltést adagolni, mielőtt a hidrogéntartály újratöltést igényel.
Az AFC jelenleg számos potenciális partnerrel folytat tárgyalásokat, és azt állítja, hogy ez az év végéig elkezdheti a töltők elindítását, ha hamarosan megállapodást kötnek.
A vállalat jelenleg nem tervezi a CH2ARGE -t, mint az EV tulajdonosai számára, hogy otthon legyen. Az a szándék, hogy a töltőket az autópálya -szolgáltatók, szupermarketek, stadionok és más kiskereskedelmi környezetek telepítsék.

Leave a Reply

Your email address will not be published.