A BMW i3 egy teljesen elektromos autó, amelyet egy testreszabott platformon építettek, ezt a tendenciát azért, mert a Volkswagen ID.3 kedvelői és számos más akkumulátor-elektromos jármű. Az i3 szórakoztató és pihentető vezetés, erős teljesítménygel, kiválóan hatékony hajtóművel párosítva. Az építkezés minősége is magas, a megkülönböztető belsőépítészet sokkal különlegesebbnek tűnik, mint egy Renault Zoe vagy Peugeot E-208.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Ezekkel a kortárs megjelenésekkel és egy ismerős kék és fehér jelvényrel a BMW i3 vonzó vezetési élményt kínál, amely messze távol van a hagyományos városi autóktól; Csak a cég útja számít rá. És bár az i3 olcsóan működtetett elektromos erőátvitele lenyűgözi, a csomagolás és a formatervezés teszi az egyik leghasználóbbi és legvonzóbb elektromos autót, amelyet megvásárolhat. Lehet, hogy dráganak tűnik a riválisokhoz képest, de minden bizonnyal prémium választásnak érzi magát.
A BMW i3 -ról
A BMW i3 elektromos ferdehátú, mivel 2013, az innovatív és testreszabott formatervezésnek köszönhetően, mégis sokkal fejlettebbnek és érzésnek tűnik, mint a riválisok, a szokásos gyártási modellek alapján.
A BMW i3 -at 2018 -ban frissítették egy nagyobb akkumulátorral. Az autó 2013-ban induláskor 22,6 kWh-os akkumulátort kapott, és egy 2016-os frissítéssel 33 kWh-ra mászott-most van 42,2 kWh-os akkumulátor, amely sokkal jobban megfelel a belépő szintű Nissan Leaf (40kWh) és a Hyundai Kona Electric (64 kWh-ra (64kWh). ). Az i3 hivatalos tartományt (a legutóbbi WLTP skálán mérve), akár 190 mérföldre is – ez gyakorlatilag 30 % -os javulással rendelkezik elődjéhez képest.

A legjobb elektromos autók 2022 -es vásárláshoz

Az i3 két verziója elérhető: egy standard autó 168 lóerővel és az i3S -vel, egy sportosabb modell 181 lóerővel. A BMW már nem értékesít hibrid „tartományhosszabbító” modelleket, amelyek háromhengeres benzinmotorokat használtak a mozgó akkumulátor feltöltésére.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Leave a Reply

Your email address will not be published.