A McLaren P1 volt a leginkább beszélt autó a Genfi Autószalonon, de most a McLaren Technológiai Központban jártunk, hogy a P1 szénszálas bőrébe kerüljünk.
A testpanelek nélkül figyelemre méltó, mennyire biztonságosan csomagolták a P1 motortér – akárcsak egy F1 autó. A P1 tervezője, Paul Howse „zsugorodott tervezésnek” nevezi, és azt mondta nekünk, hogy a McLaren F1 örökségének-különösen a 2008. évi bajnoki győztes autónak-ihlette, és a szélcsatornában csiszolva a Biomimickery-t, a kölcsönöket kölcsönözi a vonalakat. Hammerhead cápák és peregrine sólymok is.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

A szorosan illeszkedő karosszéria sok hőt jelez a szétszóródáshoz, ezért a hátsó ablak mögött és a kipufogógáz-befejező mögött található hőpajzs titánból készül, míg a kipufogó hátsó részét aranyba borítják. Bár bonyolultnak tűnik, a szénszálas karosszéria több mint 200 komponenst integrál mindössze három fő darabba.
A P1 vezető tervezője, Dan Parry-Williams elmondja nekünk, hogy a cég két és négykerék-meghajtó, V10 és V12 motorokat vizsgált meg, mielőtt eldöntené, hogy a meglévő 3,8 literes iker-turbó motorja a legjobban megfelel a teljesítménynek, és a CO2-kibocsátási célok 200 g/km-jének megfelelnek – A 2009. végéni koncepcióból származó ideális azonban a cég úgy döntött, hogy kiválasztja a hibrid technológiát, beleértve a teljes EV módot, amely jelezte, hogy a motor 90 % -a új.

Leave a Reply

Your email address will not be published.