A négy ember közül három nem hiszi, hogy a sofőr nélküli autók csökkentik az Egyesült Királyság utakon bekövetkező balesetek számát, annak ellenére, hogy az emberi hiba a balesetek 90 % -ának oka.
Az AXA biztosítótársaság által megkérdezett 2000 felnőtt mindössze 27 % -a azt mondta, hogy az autonóm autók csökkentik az Egyesült Királyság baleseti arányát.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A válaszadókat a vezetés nélküli autók néhány lehetséges előnyeiről is megkérdezték, de csak egyharmada azt mondta, hogy az autók jobbak lesznek a környezet számára, míg pusztán negyedévben azt hitték, hogy javítják a gyalogosok biztonságát.
• Több mint 160 mérföldnyi közút nyílt autonóm autó tesztelésére
A kutatás az októberi Euro NCAP és Thatcham tanulmányt követi, amely szerint a sofőrök 71 % -a szerint a teljesen autonóm autók már a piacon vannak a sofőr támogatás és az autonómia közötti zavar miatt.
Amikor az AXA arra kérte a felmérés válaszadóit, hogy azonosítsák a „meghatározást, amely a legjobban leírja a vezető nélküli autót”, csak egy harmadik az 5. szintű teljes autonóm autó leírását választotta – „egy autó, amely megalapozott döntéseket hozhat és önmagát irányíthatja, és nem igényel sofőröt hogy bármilyen helyzetben átvegye az irányítást, mivel képes alkalmazkodni a környezetéhez. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.