A Jaguar Land Rover bemutatta legutóbbi lépését a produkciós autonóm járművek felé, azáltal, hogy bemutatja a Range Rover Sport prototípus-technológiával, amely lehetővé teszi, hogy önmagában működjön. városi környezet.
A kutatási technológiát Autonóm Urban Drive-nak hívják, és a JLR szerint a következő évtizedben közelebb helyezi a céget a „negyedik szintű” önjáró járművek eléréséhez.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

• Autonóm autók: mindent, amit tudnod kell
A negyedik szintűként teljes utazást végezhet egy adott környezetben anélkül, hogy a járművezető székhelyén ült, és beavatkozni kellene. Ezt a Range Rover Sport-t egy speciálisan kialakított városi környezetben próbálják ki a Mira bizonyító földön, kikötői lámpákkal, T-csomókkal és körforgalmakkal.
Az utasok kiválasztanak egy rendeltetési helyet, és a fejlesztési jármű a legjobb útvonalat képes kidolgozni menet közben, és a komplex közúti forgatókönyvek navigálása általában a városokban kerül bemutatásra.
A városi autonóm vezetés azonban nem az egyetlen dolog a JLR gondolataiban-a cég végső célja az, hogy teljesen és félig autonóm járműveket fejlesszen ki, amelyek képesek mind a közúton, mind a terepjáróra.
A JLR Autonóm Urban Drive technológiáját az Egyesült Királyság AutoDrive által végzett 20 millió font összegű kutatási projekt részeként mutatják be, amely a vezető technológiát és az autóipari vállalkozásokat a helyi hatóságokkal összehozza az önjáró autók kipróbálására. Mint ilyen, a JLR a Ford és a Tata mellett is dolgozik, hogy tesztelje az autókkal összekapcsolt technológiákat.
A Mira végleges kísérleteit követően a JLR az év végére elvégzi a Milton Keynes és a Coventry körüli közutakra. Kezdetben ezekre a tesztekre zárt utakon kerül sor, de 2018-ban nyílt útvizsgálatokká alakulnak.
Kulcsfontosságú szerepet játszik -e a JLR, amikor az autonóm autók elkezdenek elérni a piacot? Mondja el nekünk gondolatait a megjegyzésekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.