A Royal Mint februárban dobta ki az új érméket. 0,2 mm vastagabbak, mint korábban, és olcsóbb acélból készülnek, nem szokásos réz- és nikkel -keverékből. Ugyanakkor az egyik tanácsnak már számtalan fontot kell kiszorítania, hogy módosítsa a mérőeszközöket a területén, mivel a régi gépek nem fogadják el az új érméket.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

A West Sussex -i Crawley Borough Council 7200 fontot költött a résidők kibővítésével 24 méteren autójában és teherautó -parkjaiban, hogy illeszkedjen az új érmékhez – gépenként 300 fontba kerül. A többi regionális hatóságtól, valamint várhatóan gyorsan betartják a pert, a regionális tanácsok, valamint a személygépkocsik és a teherautó -parkok üzemeltetői becslése szerint az elkövetkező két évben becslések szerint nagy 80 millió fontot érnek el.
Az új 5p -ben, valamint a 10p érmékben acélra váltott kincstár megtakarítaná a Royal Mint évente 8 millió fontot, mivel ez sokkal megfizethetőbb, mint a korábban használt Cupronickel.
Az érmék új nikkel bevonatával kapcsolatban az egészségügyi aggodalmak is növekedtek. Allergiás bőrreakciót okozhat – az Egyesült Királyságban a tíz nőből becslések szerint nikkel -érzékenységben szenved. Az anyagot a svéd hatóságok már betiltották.

Leave a Reply

Your email address will not be published.