szerezzen további részleteket a vadonatúj harmadik generációs Ford Focus RS-ről-és valószínűleg egy 2,3 literes EcoBoost turbófeltöltős motor hajtja végre, amely akár 330 lóerővel is képes.
A Matthias Ton, a 247 lóerős Focus ST, az ST és az összes többi globális teljesítményautó, az ST és az összes többi globális teljesítményautó fő programmérnöke, a 2,0 literes EcoBoost motor, amelyet az ST használt, a teljesítménykorláthoz közel állt anélkül, hogy jelentősen frissítette üzemanyag-rendszerét, és jelentősen frissítette volna az üzemanyag-rendszert. és turbófeltöltő.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Ton megerősítette, hogy ha a következő generációs fókusz RS-t állítják elő, akkor valószínűleg az Észak-Amerikában jelenleg fejlesztés alatt álló 2,3 literes EcoBoost motor hangolt változatát használja. Annak ellenére, hogy az USA-ban a belépő szintű Ford Mustangs-ban található nehezebb V6 egységeket kicseréli, ezt az erőműt kalibrálható, hogy megfeleljen a Sportier Focus RS-nek.
A 330 lóerővel az új 2,3 literes EcoBoost motor 32 lóerővel több lenne, mint az előző generációs 301 lóerő, 2,5 literes öthengeres turbó RS, és szinte annyi energiával rendelkezik, mint a 345 lóerő korlátozott kiadású RS500.
Az új Focus ST-t úgy tervezték, hogy ésszerűen finom megjelenésű legyen, nyitva tartva egy extrém megjelenésű autó számára, hasarokkaparó elülső spoilerrel és kiemelkedő hátsó szárnyakkal. Jelentős lehetőség van az ST belsejének frissítésére is, sportosabb Recaro ülésekkel.
A mechanikus korlátozott csúszáskülönbség (nem áll rendelkezésre az ST -n) valószínűleg alapvető fontosságú az új RS -en, így a pályán rendszeres használatra alkalmasbbá válik.
A nagyobb fékek és a merevebb felfüggesztés is szerepel. Ebben a szakaszban nem ismert, hogy az RS megtartja -e az ST nyomaték -kormányzati kompenzációs rendszerét és a változó arányú kormányállványt, vagy használja a Ford Revoknuckle elülső rugóját, amely az utolsó RS -en szerepelt, és egy mechanikus rendszer volt, amelynek célja a nyomaték -kormányzás elősegítése és csökkentése.
Az új Ford Focus RS várhatóan 2013 végére kerül forgalomba, jelentős prémiummal az ST -hez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.